Over mij

Ik ben Berber van den Brink (1982) en woon en werk met mijn man en 2 kinderen in Leeuwarden. Ja ik werk ook met mijn man, (vaak met 2 beeldschermen ertussen) en ook met mijn kinderen getuige dit project. Maar meestal stuiteren die laatste twee wat om mij heen als ik me concentreer op een priegel tekeningetje en probeer mijn potje oost indische inkt te beschermen.

Dagelijks ben ik bezig met het maken van beelden; dan pluis ik nieuwe technieken uit, fotografeer ik kleuren of patronen in de natuur en op straat, probeer ik me in te houden in de schilders(snoep)winkel of plak ik oogjes op groenten en andere objecten.

Mijn werk is kleurrijk en conceptueel, grafisch en/of theatraal, vaak met een snufje surrealisme en een vleugje humor. Ik vind het echt een leuke uitdaging om een boodschap goed te vertalen naar krachtig beeld. Maar ik houd er ook van om helemaal niets te bedenken; gewoon beginnen, spelen, en kijken waar het schip strand.

Als ik even geen beelden maak speel ik piano. Ik speel veel als mijn hoofd niet zo vol zit met ideeën en beelden, en ik speel weinig als m’n hoofd wel vol zit. Ik heb ontdekt dat het eigenlijk hetzelfde is namelijk, alleen het ‘gereedschap’ is anders.

Ook ben ik graag buiten in de natuur, geniet ik van de stilte tijdens een boswandeling of verzameling ik schelpen met m’n kinderen op het strand.

Verder zou ik graag nog willen benoemen dat ik iets cools doe qua sport, maar dat is niet het geval…..

Reviews

“Het is een plezier om met Berber te werken! Ik heb inmiddels meerdere tentoonstellingen met Berber mogen maken en iedere keer weet ze te verrassen met een helder en fris tentoonstellingsontwerp! Geen poeha, geen bla bla, maar een duidelijk verhaal. Berber werkt snel en doelgericht en weet als geen ander onze ideeën en plannen om te zetten in een pasklaar ontwerp. Met haar krachtige vormgeving weet zij de historische voorwerpen en archiefstukken uit onze soms eeuwenoude collecties perfect in de spotlight te zetten!”

Hester Postma, Historisch Centrum Leeuwarden

 

“Berber denkt conceptueel. Ze weet hoe communicatie werkt, wat goede communicatie nodig heeft en durft ontwerpen voor te stellen waarmee ze klanten echt verrast. Relativeren kan ze trouwens ook heel goed. Berber maakt dus mooie dingen en begrijpt daarbij gelukkig ook dat het bij vormgeving voor communicatie om méér gaat dan alleen ‘mooi’. Sinds een paar jaar werken we geregeld samen aan marketingcommunicatieconcepten voor opdrachtgevers en wat mij betreft houden we die samenwerking erin.”

Klaas van Leggelo, strategisch-creatief denker en schrijver bij KLAAS! Identity Coaching en creatie

 

“Inmiddels hebben Berber van den Brink met Joris van Montfort al 2 websites voor mij gemaakt. Hij de technische kant en zij de grafische invulling. Wat ik fijn vind, is dat zij als het ware in mijn vel kruipen en met mij meedenken. Berber is een goede luisteraar en elke keer lukt het haar om een verrassend- goed- passend ontwerp voor mijn bedrijf te bedenken.
Het logo dat Berber een aantal jaren geleden voor mijn website ontwierp bleek een gouden vondst en werkt nog altijd goed. En in de meest recente folder voor de reuze caleidoscopen heeft Berber weer de juiste ”toon” gevonden voor de doelgroep. Daarnaast hield ze ook de deadline nauw gezet in de gaten, waardoor de folder op tijd gedrukt kon worden.
Berber van den Brink is een aanrader!”

Monique Verbruggen, Moglas

 

“De aanstekelijke OladieCoba-huisstijl, ontworpen door Berber van den Brink wekt al jaren bewondering. De herkenbare en vrolijke uitstraling ervan blijkt van tijdloze kwaliteit, want die verveelt nooit. Elk schoolseizoen komt er een nieuwe programmaflyer van haar hand, aangepast aan het nieuwe thema. Kleurig, levendig en ‘sappig’. Zodra we het nieuwe flyerontwerp gepresenteerd krijgen is dat een soort feestje!”

Ra van der Hoek, projectleider OladieCoba

 

“Dank zij het goed luisteren, inleven in ons bedrijf en de creativiteit van Berber heeft ze een rustige, prettig leesbare en informatieve website voor ons ontworpen. Door de huisstijl volledig door te voeren qua vormgeving heeft Berber ook de brochures van Stichting bewindvoering Care to Coach op een prachtige wijze ontwikkeld. Berber van den Brink is voor ons een belangrijke spil met betrekking tot het ontwerp en vormgeving van onze site en reclame materiaal. Een aanrader!”

Onno Spiers, Care to Coach