Over mij

Ik ben Berber van den Brink (1982) en werk als illustrator en grafisch ontwerper.
Na mijn opleidingen Docent Beeldende Kunst & Vormgeving en Communicatie & Multimedia Design ben ik mijn eigen studio begonnen, inmiddels alweer 15 jaar geleden en in wisselende samenstellingen.
Momenteel werk ik het meest aan illustratieve projecten waarbij ook mijn grafische vaardigheden goed van pas komen. Mijn werk is kleurrijk en conceptueel, grafisch en/of theatraal, vaak met een snufje surrealisme en een vleugje humor. Ik vind het echt een leuke uitdaging om een boodschap goed te vertalen naar krachtig beeld. Maar ik houd er ook van om helemaal niets te bedenken; gewoon beginnen, spelen, en kijken waar het schip strandt.

Reviews

“Ik heb met Berber zeer prettig samengewerkt bij het maken van een grote illustratie van het Friese kwelderlandschap. Berber is geduldig, luistert goed en staat open voor ideeën en suggesties van de klant. Met als eindresultaat een prachtige illustratie van maar liefst 3,5 meter breed!”
Jorrit Brenninkmeijer, Verhaalplekken.nl

“Berber ontwikkelde voor ons ingenieursbureau een praatplaat. Haar tekenstijl sprak ons aan. Van schets naar tekening gaat in duidelijke stappen, waarover ze goed blijft communiceren. Ze vraagt door op wensen, adviseert over kleuren en stijl en is flexibel en creatief. Al met al een vlot traject met een prachtig eindresultaat.”
Erik-Jan van Pelt, Hoofd communicatie DGMR

“Om maar met de deur in huis te vallen: Wij zijn ontzettend blij met het eindresultaat!
Berber heeft ons enorm geholpen door de verschillende leerroutes in onze bouwopleiding te vertalen naar een aantrekkelijke illustratie en aansprekende wandprint. De samenwerking met Berber hebben wij al zeer prettig ervaren. Door goed te luisteren, te overleggen en ons tussentijds te informeren over de voortgang is ons idee vertaald naar een mooie print die we gebruiken om onze leerlingen, ouders en bouwbedrijven te informeren. Ondanks een lastige vraag en een flinke tijdsdruk konden we op tijd de wandprint onthullen tijdens ons 40-jarig jubileum. Dank voor het meedenken en je creatieve bijdrage Berber!”
Criss Roemers, Directeur Toekomstbouwers Friesland

“Voor het Fries StraatFestival was ik in 2019 op zoek naar een nieuwe vormgever voor het ontwikkelen van een frisse, kleurrijke en aantrekkelijke campagne. Op basis van onze briefing wist Berber in mum van tijd een goed concept op tafel te leggen. Ze nam ons mee in de verschillende fases van het ontwerp en er was telkens ruimte voor overleg en feedback. Het leidde tot een prachtig pakket aan posters, flyers, online banners en een uitgebreid programmaboekje waar we met het hele team zeer tevreden op terugkijken. We werken dan ook graag verder met haar aan de komende edities!”
Fredau Buwalda, marketing en communicatie Fries StraatFestival

“Het is fijn samenwerken met Berber. Inmiddels zijn we goed op elkaar ingespeeld, het persoonlijk contact en een korte lijn zorgen voor een snelle werkwijze en een half woord is genoeg! De door haar gemaakte kaart met stuk voor stuk eigenzinnige iconen wordt in heel Waterland van Friesland verspreid en inspireert onze gasten op originele wijze!”
Maaike de Vreeze, marketing en communicatie Waterland van Friesland

“Berber verdiept zich zeer goed in wat de klant wil. Communicatie verloopt snel, makkelijk en zeer precies. Wij zijn ontzettend blij met het ontwerp van het album ‘Cuckoo – songs of Europe’.”
Martin van Hees en Floor le Coultre, Duo LeCoultre&VanHees

“Het is een plezier om met Berber te werken! Ik heb inmiddels meerdere tentoonstellingen met Berber mogen maken en iedere keer weet ze te verrassen met een helder en fris tentoonstellingsontwerp! Geen poeha, geen bla bla, maar een duidelijk verhaal. Berber werkt snel en doelgericht en weet als geen ander onze ideeën en plannen om te zetten in een pasklaar ontwerp. Met haar krachtige vormgeving weet zij de historische voorwerpen en archiefstukken uit onze soms eeuwenoude collecties perfect in de spotlight te zetten!”
Hester Postma, Historisch Centrum Leeuwarden

“Berber denkt conceptueel. Ze weet hoe communicatie werkt, wat goede communicatie nodig heeft en durft ontwerpen voor te stellen waarmee ze klanten echt verrast. Relativeren kan ze trouwens ook heel goed. Berber maakt dus mooie dingen en begrijpt daarbij gelukkig ook dat het bij vormgeving voor communicatie om méér gaat dan alleen ‘mooi’. Sinds een paar jaar werken we geregeld samen aan marketingcommunicatieconcepten voor opdrachtgevers en wat mij betreft houden we die samenwerking erin.”
Klaas van Leggelo, strategisch-creatief denker en schrijver bij KLAAS! Identity Coaching en creatie

“Inmiddels hebben Berber van den Brink met Joris van Montfort al 2 websites voor mij gemaakt. Hij de technische kant en zij de grafische invulling. Wat ik fijn vind, is dat zij als het ware in mijn vel kruipen en met mij meedenken. Berber is een goede luisteraar en elke keer lukt het haar om een verrassend- goed- passend ontwerp voor mijn bedrijf te bedenken.
Het logo dat Berber een aantal jaren geleden voor mijn website ontwierp bleek een gouden vondst en werkt nog altijd goed. En in de meest recente folder voor de reuze caleidoscopen heeft Berber weer de juiste ”toon” gevonden voor de doelgroep. Daarnaast hield ze ook de deadline nauw gezet in de gaten, waardoor de folder op tijd gedrukt kon worden.
Berber van den Brink is een aanrader!”
Monique Verbruggen, Moglas

“De aanstekelijke OladieCoba-huisstijl, ontworpen door Berber van den Brink wekt al jaren bewondering. De herkenbare en vrolijke uitstraling ervan blijkt van tijdloze kwaliteit, want die verveelt nooit. Elk schoolseizoen komt er een nieuwe programmaflyer van haar hand, aangepast aan het nieuwe thema. Kleurig, levendig en ‘sappig’. Zodra we het nieuwe flyerontwerp gepresenteerd krijgen is dat een soort feestje!”
Ra van der Hoek, projectleider OladieCoba

“Dankzij het goed luisteren, inleven in ons bedrijf en de creativiteit van Berber heeft ze een rustige, prettig leesbare en informatieve website voor ons ontworpen. Door de huisstijl volledig door te voeren qua vormgeving heeft Berber ook de brochures van Stichting bewindvoering Care to Coach op een prachtige wijze ontwikkeld. Berber van den Brink is voor ons een belangrijke spil met betrekking tot het ontwerp en vormgeving van onze site en reclame materiaal. Een aanrader!”
Onno Spiers, Care to Coach